maanantai 1. lokakuuta 2012

Suppilovahvero-pekonipiirakka


Suolaisten piirakoiden onnistuminen on meidän keittiössä ollut tähän asti vähän niin ja näin. Joko pohja on ollut liian kova tai se on murentunut käsiin tai sitten täyte on epäonnistunut. Olin melkein jo ehtinyt vaipua epätoivoon suolaisten piirakoiden kanssa, kunnes vihdoin onnistuin tällä reseptillä. Pakastimessa odottaneille suppilovahveroille löytyi hyvää käyttöä, kun sienien kaveriksi lisäsi pekonia.

Piirakka teki hyvin kauppansa niin vieraille kuin lihansyöjällekin, joka ei aina innostu sienistä. Tosin lihansyöjän saa yleensä syömään mitä tahansa, jos siihen ujuttaa pekonia joukkoon. Onneksi pakastimessa on lisää sieniä, niin voi tehdä tätä piirakkaa uudemmankin kerran. Resepti syntyi tämän ja tämän ohjeen yhdistelmänä.

Suppilovahvero-pekonipiirakka

Pohja:
100 g voita tai leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
(suolaa)
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
1 pkt pekonia
n. 3-4 dl suppilovahveroita (pakastimesta)
3 munaa
3 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa

Pohja:
Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi kylmä rasva jauhojen joukkoon. Lisää kylmää vettä ja painele tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina n. 24-28 cm voideltuun vuokaan (tai kauli leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi ja asettele leivinpaperin kanssa vuokaan, niin vuokaa ei tarvitse voidella). Kodin Kuvalehden reseptissä pohja olisi pitänyt esipaistaa, mutta oikaisin tässä vaiheessa.

Täyte:
Silppua sipuli. Leikkaa pekoni saksilla paloiksi kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonia hetken aikaa ennen kuin lisäät sipulit. Kun pekonit ja sipulit ovat saaneet hieman väriä,  lisää suppilovahverot ja paista sen aikaa, että sienistä mahdollisesti irronnut vesi on haihtunut.
Sekoita munat ja kerma keskenään, lisää juustoraaste ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita muna-maito pekoni-sienitäytteen kanssa. Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti